2011. október 16., vasárnap

Vízállásjelentés - Lónyay

Gané. Egy-két nap alatt, egy duzzasztás és egy víztározóvagymicsodaaz feltöltésének hatására, a hét eleji mínuszos vízből lett egy bő pluszos víz, ami hordalék-torlódással, koszos vízzel és a halak abszolút kedvtelenségével jár. Legalábbis, amit a mi csalijaink iránt tanúsítottak. Tönkre van cseszve a víz egy jó időre úgy gondolom. Illetve többen is így gondolják, akik szerencsét próbáltak a mai nap. És sajnos próba is maradt.

Három környékbéli falut is meglátogattunk, ahol a vizünk folyik. Abszolút csönd. Hínaras még az egész, viszont olyan helyeket hajigáltunk egész nap, ahova én, ha csuka lennék, ziher, hogy beállnék. De nem. Szóval ha valaki netán most ehhez a vízhez indulna, tegyen le róla. Persze próba szerencse..

a duzzasztás alatt...


...a duzzasztás fölöttF

4 megjegyzés:

 1. Nagyon tetszik...angliában biztos bepisztrángosítanák.
  Domi van benne?
  Altalában ilyen a partja mint a képeken, nincs benőve?

  VálaszTörlés
 2. Rengetegszer elkalandozik a gondolatunk, hogy milyen lenne kezelésbe venni egy ilyen szép vizet. Sokkal szigorúbb vízgazdálkodással, egy csodaszép, halakkal teli horgászvizet lehetne létrehozni itt is.
  Domit ezen a szakaszon még nem fogtam, csak jászt, viszont a Gávás bejegyzés főszereplője is ez a csatorna, ott fogtam domit, közelebb van a Tiszához. Bár látni lehet néha szedéseket, kisebb, domira emlékeztető rablásokat is. Nyáron ezek a felsőbb szakaszok piros pályák szárazlegyes szempontból. A hidak, zsilipek környéke esélyesebb, streamerrel, nagyobb szárazlegyekkel lehet aprítani, és nem csak az apraját.
  Földi

  VálaszTörlés
 3. Nem baj Földi de sétáltunk egy jót :D elfáradtam...
  A legszebb az egészben, hogy ilyen gyönyörű vizekkel van teli az ország, de egyre csak nehezebb. Az úgynevezett Kis királyok mindent megtehetnek.
  pl: ennek a víznek a lecsapolása és egy ökoszisztéma tönkretétele.
  dév

  VálaszTörlés
 4. "Lónyay" Erről volt kolégám jut eszembe...
  Ő egy Szabolcs megyei kis faluban él Levelek-en (ha jól emlékszem)Tőle hallottam többször is a lónyai csatornáról.Azt mesélte,hogy leginkább keszegféléket fogott(ő nem legyes)sőt kis körforgóval akasztott 1.5-2kilós csukát is,de hogy mennyi igazság alapja van azt nem tudom.

  Tetszik az oldalatok.

  pufi

  VálaszTörlés