2012. augusztus 2., csütörtök

Melódia peca

A tervezett nap nem sikerült felkelnem és elérnem a 3:11es vonatot, így aztán tovább aludtam, majd másnap erőben, egészségben sem sikerült ugyan ezt a vonatot elérnem de a fél5öst már de.

Gázlót nem vittem, mellényt sem vittem, hanem inkább csináltam egy forgókapcsokkal díszített fagyöngyös nyakláncot és az egyetlen magammal vitt, csakatuti, amit eddig evett a hal meg egy-két kipróbálandó legyet rejtő legyes dobozt csatoltam rá egy csipesz és a tippetnek való zsinórok társaságában. Rövid gatya, napszemcsi, szalmakalap, fényképező és egy tengerjárócipő. Slussz. Na meg a botorsó :) A víz langyos, a nap is kisütött és abba sem hagyta egészen sokáig, majd térdre kényszerített és a vízbe, de ez már vége.

7 órakor ereszkedtem a kb 30 centi átlátszósággal rendelkező vízbe, ami később hol tisztulni látszott, hol zavarosodni, de a halakat ez nem igazán izgatta. Első légy egy 10es goddard, első dobásra volt jelentkező, de kissé félénken, majd másodjára le is szedte szép 20centis egészséges domi.


Érdekes, hogy akárhová dobtam kisebb domik és küszök is rendre ráfordultak a légyre, azonban kis halat nem akasztottam. 4-5 dobás után nagyobb fordulások kísérték a legyemet, kb 2-3 piszkálásból jött le hal. 
Ezt a zavarosságnak tudtam be, de voltak olyan durranások is, hogy biztosra vettem a jobb halat, aztán 25centi átlaggal zártam. De egyáltalán nem bánom, hiszen nagyon kis halat mint mondtam nem fogtam, egy-egy jobb helyet találva egy bandából kijött 3 hal, aztán szünet, majd 10méterrel lejjebb vagy feljebb újabb sütkérező halakba akadtam. 

Nagyon érdekes hogy hónapok de akár hetek alatt is úgy át tudja rendezni a víz a medret, hogy az ember rá sem ismer.  
Az első jobbacska hal, egy fél órás kapásszünet után egy narancssárga farkú fekete galléros tinseles sodródó nedvesre vert oda, amin nagyon megörültem, ugyanis a nedvesezés még csak kezdeti stádiumban van nálam, mégis mostanában minden pecán szerencsét próbálok velük és sikerrel hajigálom őket. 

Érdemes mindig felkötni egyet, ha olyan helyet találunk, ahol szerintünk megbújhat a hal, szedést vagy bármiféle aktivitást azonban nem látunk.


F

8 megjegyzés:

 1. Szép halak, jó peca lehetett.Mozgolódnak a domik a Lónyain is, rájuk kéne nézni...Dobtam egy mailt, de még nem írtál...

  Peti

  VálaszTörlés
 2. szevasz Peti!
  láttam, hogy írtál, ment a válasz!

  VálaszTörlés
 3. Hali!
  Jól néz ki ez a víz, hol van, ha nem titok. Tényleg a Lónyain mi újság, kb. május óta nem voltam arra.
  Üdv. TI. Kisvárda.

  VálaszTörlés
 4. Üdv.!
  nem titok, ez a Hernád, már sok bejegyzésben szerepel. nagyon változatos, szeszélyes folyó, érdemes kipróbálni.

  VálaszTörlés
 5. Hiába, nincs is szebb a mágushalnál!
  Üdv!

  VálaszTörlés
 6. úgy látom neked sem lehet okod panaszra :) majdhaegyszer én is beújítok egy olyan lélekvesztőt!

  VálaszTörlés
 7. Veszéjes az! Nem lyó dolog! :-O
  A

  VálaszTörlés
 8. A Hernádnak melyik részét tudod vonattal jól megközelíteni? Bőcstől séta?

  VálaszTörlés