2013. január 31., csütörtök

Tavaszvárás

Fullon vannak a dobozaim, nincs már hely bennük, de nehéz visszafogni magam. Ez azt jelenti, hogy hamarosan tavasz! Remélem. Kötögettem, kötögetek, valahogy a csukás peca vágya nincs most a fejemben. 

Pici nimfák és nagyobbak sorakoznak a dobozomban, meg néhány újdonsült poliféle, amik bármire hasonlíthatnak, ami ízeltlábú. Kicsit talán szitakötőlárvás.. 


A kis nimfák pedig őszi, téli, kora tavaszi szösszenetek az emlékeimben kövek alól kibányászott lárva utánzatai, gyakran találkozni velük az itthoni vizekben. 

Videó alapján kötöttem ( JMS nymph ), bár egyáltalán nem bonyolult csak megtetszett. A testet egyszerű bolharák hátanyagból kötöttem, alá olív cérnával. Ennyit kellett helyettesítenem. 14es, 16os, de akár nagyobb méretben is fogós lehet. Hasonló nekem bejött.


F

3 megjegyzés:

  1. Gábor, nincs valami cikk véletlenül arról (esetleg nem tervezel?), hogy fotózod a legyeidet?Fényévekre el vagyok maradva ettől, csak kínlódok, mikor műlégyfotózásra kerül a sor. :(

    VálaszTörlés
  2. nem terveztem ilyesmit, de ha érdekel akkor leírhatom, hogy én mit és hogyan csinálok. egyébként mindamellett hogy sokszor nem is rakom állványra a gépet és sokszor vakuzok is, ilyen képek születnek :D játszani kell a fényekkel (is).

    VálaszTörlés
  3. Elég lenne egy kis segítség, mert nem akar menni (akár mailben is egy-két dolog). Nyilván nem az a célom, hogy ugyanilyen képeket lőjek, de amilyenek most készülnek, azokat nem szeretem. :(

    VálaszTörlés