2011. június 14., kedd

Tiszavirágok

Az elmúlt két nap sokat változott a véleményem a horgászokról. Mindenhol azt hallani, hogy milyen kevés hal van a vizekben. Panaszkodnak a horgászok, hogy rossz a vízminőség és a halászok is lopják a halat.

Eddig nem tudtam állást foglalni, persze tisztelet azoknak a horgászoknak akikkel jómagam együtt lengetek és van szerencsém ismerni őket, de most úgy gondolom, hogy nem kell itt panaszkodni senkinek.
 Amikor azt látja a partra tévedt horgász vagy az egyszeri ember, hogy flakonba tuszkolják a kérészeket, tűzik horogra, vagy éppen a 30 centis harcsát dobja a csónakfenékre, majd a 3. után "átáll" inkább márnázni, mer "normális" halat aznap még nem fogott (délután 5órától, jegyzem meg), akkor elgondolkozik a magamfajta hülye becsületes ember, hogy mi végre is hallja azt a sok szitkot a vizeinkről. Ha pedig megjegyzi az ember, hogy talán azt a kérészt nem kéne szedni a vízről, mert védett (és ezt a horgász is tudja) akkor már majdhogynem lincs közeli hangult kerekedik a vízparton, mert kijött valami városi hülyegyerek és osztja az észt. Mondván: "horgászni szedik azt a pár darabot, több ezer közül mit árt az.."

Csak a parasztja abba nem gondol bele, hogy a kilóméteren az a 15 ladikos ugyan ezt csinálja, és az már nem pár darab. Továbbá nem csak azért bünteti a törvénykezés a kérészekkel való horgászatot, de még a gyűjtését is, mert az nagy kárt okoz a populációnak (de nagy kárt okoz), hanem mert a halat ilyenkor százszor könnyebb megfogni és meg is fogják, korlátozásokat figyelmen kívül hagyva viszik is haza zsák szám.

Nem a szabályokkal van itt gond és talán nem is az ellenőrzéssel.. mert úgyis talál alkalmat az ilyen, hogy saját magának keresztbe tegyen. És vele másoknak is.


Fotó: Pásti A.

                                                    

 Földi

14 megjegyzés:

  1. Ohh...This really cool video with mayfly!!! Good job!!!

    VálaszTörlés
  2. Thanks! My friend caught the moments with cam on his objective. It's real enough!

    VálaszTörlés
  3. Szépek a képek!Az mondjuk látszik,hogy nem zseb fényképezővel készültek :-)
    Pityu

    VálaszTörlés
  4. Very good photos & flies
    http://romanillosamosca.blogspot.com/

    VálaszTörlés
  5. Pityu, ezek sebfényképezővel készültek, kivéve az utolsó előtti képet :) ha a fények adottak és van egy makro funkció a gépen, akkor ilyen képeket is lehet csinálni.
    Köszi!

    Thanks David! I visit your blog too.

    VálaszTörlés
  6. Akkor bennem van a hiba ;-) Az én gépem olcsó Fuji,minden fotót kékesre készít.Néha összejön 1-2 jó kép,de a többség elég halovány minőség.Csak napos időben tud vmit.

    VálaszTörlés
  7. gyönyörű fotók! főleg az ellenfényesek nagyon tetszenek. én is élvezkedek lassan...(megjött a nikonom)

    VálaszTörlés
  8. Kösz mada! remélem minél hamarabb készül valami fasza közös fotó, egy jászos peca alkalmával pl ;)

    VálaszTörlés
  9. áááá
    Nagyon állat képek!!!
    Ideje lenne megtanulni fényképezni nekem is :)
    A videó pedig csúcs ilyet ilyen közelről még nem láttam.

    Üdv : Frutta

    VálaszTörlés
  10. Köszi!
    Pont eltudtuk kapni ezt a pillanatot az orrunk előtt :)

    VálaszTörlés
  11. Mekkora jó blog! Nagyon élveztem olvasni, nézegetni. Hogy nem találtam meg idáig?! Írjatok sokat ( ez madáéknak is szól! :) )!

    Levente

    VálaszTörlés
  12. Jó, és főleg hangulatos fényképek!

    VálaszTörlés
  13. Kösz nektek!
    igyekszünk, csak hát jó lenne minél többet horgászni, és nem mindig jön össze. pedig hát abból lehet a legtöbbet tanulni és kamatoztatni. de hát 2éve megy ez a legyezés téma, szóval van még mit tanulni :)
    üdv. Földi

    VálaszTörlés
  14. Maradt még a gépen is pár jó kép!Apa......

    VálaszTörlés