2011. október 8., szombat

Kicsit

Baromi alacsony vízhez érkeztem ma reggel fél8kor a csatornához. Mint megtudtam, néhány napja még másfél méter víz volt rajta, azonban megnyitották a zsilipet és lehet fogni a csigákat és kagylókat szép számmal ha nem figyel az ember a csalivezetésre.
 

A tuti légy kötésének ihletet adott Simon Graham videója, azzal a különbséggel, hogy mosómedve szőr helyett -gazdasági okokból- egyszerű marabut tollat használtam. Ez a légy egyszerű és nagyszerű, a "csík légy" kicsit minőségibb verziója. (:

                                          







                      



Nem is siettem nagyon a horgászattal, inkább a reggelimet majszolgattam. Halmozgást sem lehetett nagyon látni, pedig a felszín alatt, a hínárfoltok között és vízre hajló nádlevelek közt ott rejtőznek már a csukeszok. Nem túl nagy átlagmérettel, de szépen lehetne őket fogni, ha jobb lenne a víz. 

Minden akadásnál éppenhogy csak fogta a horog a hal száját, pedig nem vezettem gyorsan a csalit. Lehet, hogy nem voltak olyan éhesek, hiszen lomha ránehezedés volt legtöbbször a kapás. Sok esetben az utolsó pillanatban rúgta le magát a piszok. Volt néhány lekövetés, tolóhullám, burvány, miegymás...

Az új legyeim is jól vizsgáztak, igazság szerint a narancs színt le sem cseréltem, hiszen ahonnan sejtettem halat, vele kijött egy-kettő. Egyszóval szép kis délelőtt volt, remélem az ősz hátralévő része hasonló lesz, de legyen inkább jobb.




Földi

5 megjegyzés:

  1. Legyen. :)
    Ha már horgászni nem tudok kimenni, legalább olvasom másokét. A képek ismét gyönyörűek.

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm!
    Én is így vagyok minden héten, aztán kisebb-nagyobb szóváltások és kedvingadozások után csak kimegyek valahova. :) Fotózgass, amit csak tudsz!

    VálaszTörlés
  3. Hello, very good photo of pikes, and the most important for me: to fly fishing pikes.

    VálaszTörlés
  4. Thanks, the pike's season - i hope- will be soon. Have a good catch!

    VálaszTörlés
  5. Great pictures and fish!! Awesome blog, you got a new follower

    VálaszTörlés