2011. november 21., hétfő

Fagy

Levegő -1 celsius, víz kb 3. Megengedett zsilip 3napja kb, ebben bíztam, de nem jött be. Zavaros víz, halakra utaló jel semmi, halak semmi. Egyedül egy halász mutatott fel egy 5ös forma csukát, ami láthatóan jóllakott volt. 










Lefagyott a kezem és a hínár még mindig kísérteni fog álmomban. Minden 2. dobásra beleakadtam valami dzsuvába, amit nem is bántam volna, ha valami kapás félét is kicsikarok a halakból. De semmi. A halász azt mondta, reggel 6körül érdemes kimenni, 5-6-7 kilós csukákba lehet belefutni, ha szerencsés az ember. Nem tudom mit higgyek. Láttam néhol a partszélben domira, jászra utaló jeleket, de szárazzal semmi nem jött, streamerrel meg nem volt kedvem szétcsapni a nyugodt vizet. Majd legközelebb.. ha lesz még idén ilyen..




F

8 megjegyzés:

  1. Gondoltam megnézem melóhelyről a legújabb bejegyzést... Reménykedtem benne, hogy nem lesz hosszú, mert van dolgom bőven, de a képek igazán beszédesek. Elmesélnek mindent. Szaxiztál is?
    :-O

    VálaszTörlés
  2. Tetszenek a fotóid!
    Nekem csak egy TZ7 van, de nagyon hiányzik a manuál mód, mert sokszor kéne a mélységélességgel játszanom.
    Te mivel nyomod?
    Üdv és köszi

    VálaszTörlés
  3. hali!
    ha szaxi alatt szopást értesz, akkor volt benne részem. felengedett zsilip, rohanva csökkenő, zavaros víz, növények még mindig a mederben, halak kampó. halász meg 5kilós csukával ijeszteget és tukmálja rám a harcsáival egyetemben..
    nekem egy nikon coolpix l100-am van, nem egy bonyolult gép, de nagyin hálás. horgászni vinni szerintem nem is kell tükrös gép, míg beállítgatod manuálisan, a halad lehet megpurcan. persze a környezetről szebb fotókat csinálhatsz tükrös géppel, lásd mcfly. jobb azokon a mélység, ahogy mondod.

    VálaszTörlés
  4. ó elolvastam a bejegyzésed, igen szaksziztam :D a labellóm otthon maradt így a számat is szívtam meg a gyűrűket is.

    VálaszTörlés
  5. Legalább másnak is vannak haltalan pecái! He-he!

    VálaszTörlés
  6. akadnak szép számmal.. jó a blogod!
    üdv.!

    VálaszTörlés
  7. Na, jön a blogolgatás, a légykötögetés, a fórumozás meg az összeveszések időszaka. :D
    A képek viszont megint csak ott vannak a topon!

    VálaszTörlés
  8. igen, sajnos fagynak a vizek, a halak elbujdosnak. össze leszünk zárva a szeretteinkkel. cudar egy világ jön ránk.. :D

    VálaszTörlés