2012. december 30., vasárnap

Lónyai - 12.12.30

Ma sem fogtunk halat a Lónyain. A legtöbb helyen már fagyos volt a víz, így csak kevés terület volt horgászható. Gáván, Balsán a torkolatnál, Bujnál, majd később Kótajnál is megpróbáltunk pecázni, azonban nem sok sikerrel. Halak mozgását már alig lehet látni, egyes helyeken azonban még megriadtak a téli napsütésben sütkérezve kisebb egyedek.

Érdekes, de leginkább meghökkentő volt a kótaji "víztermelő" telepből kifolyó fekete zagy, állítólag tisztított víz, mely szemlátomást a telepen lévő ülepítő gödörből egyenesen a Lónyaiba ömlött. 





Itt jégmentes volt ugyan a víz, átlátszósága nagymértékben romlott és a szagáról had ne beszéljek. Lejjebb egy kis patakkal való találkozásánál a vízben rengeteg pipáló kárászt és keszeget láttunk, egymás után fordultak fel a víztetőre. Szóval nem hiszem, hogy kóser, ami ott megy. Utána fogok járni.











F

2 megjegyzés:

  1. Szia. Nem akarlak elkeseríteni. De én tartok tőle hogy ez más vizeken is így megy. Csatornázzuk a településeket.Összegyűlik a szenny. Azután zsupsz a legközelebbi folyóvízbe. Persze vannak szabványok,de ez csak az esetleges mérések idejére érvényesek.Nem lenne gazdaságos.- Vagy megfizethető a megfelelő tisztítás.
    Előre borítékolom hogy a hatóságok mindent rendben fognak találni.-Így volt ez pl. Tószegen is.Pedig ott a Szolnok TV is forgatott. Vízminta gyűjtés+ a haltetemek is bemutatásra kerültek. Többszöri szennyezés után.És a közvélemény nyomására .Jelképes összegre büntettek egy Olasz tulajdonban lévő sajtgyárat. De ehhez évek. És kellettek és kitudja? Talán azóta is folyik a szenny. Csak most "okosan" hígítják.
    De kívánom neked járj szerencsével.
    üv.János.

    VálaszTörlés
  2. Egyszerűen csak szörnyű látni, hogy mi történik. Hogy megállunk horgászni, és elmegy a kedvünk az egésztől és ülnék vissza a kocsiba mert taszít a látvány és a szag. Pipáló halak mindenütt meg az azokat szedő, hálózó, kapáló "kisebbség".

    VálaszTörlés