2015. október 29., csütörtök

Keep calm and carry on!

Kis leírás az eddig horgászott, lakásunktól bicajjal kb 5 percre lévő Grand Union Canal-ról.

A 27 fontos általános, postán kiváltható horgászengedély után napijegy vagy éves engedély köteles, ami jövő év júniusáig érvényes. 
A napi jegy 5 fontba kerül, az éves engedély 42 font, ha jól értettem az egyébként nyávogós akcentussal beszélő fiatal horgászboltost.








A víz, hajózó csatorna lévén eléggé jellegtelen arcát mutatja a folyó nagyobb részén, nincs különösebben érdekes, említésre méltó pont, amire azt mondja az ember hogy na, itt lesz a hal... sajnos. Sokat kell keresgélni mire rábukkan az ember egy csapat vagy egy darab halra is. Nincsenek árulkodó jelek a halak hollétére utalván. nagyrészt. Aztán van amikor megélénkül kicsit a víz, eddig ezt du 4 és 6 ora között tette. olyan nem volt még, hogy ne fogjak halat. Kapás kevés, de az halat eredményez.
Kisebb-nagyobb gumik is eredményesek, nagyon nem válogatnak, de van is nálam egy kisebb arzenál, még otthonról, ha finnyognának. 

Konkluziót nagyon nem tudtam még levonni. De igyekszem. 
A felszerelés tekintetében elég szegényesek a lehetőségek, mert még nem találtam olyan boltot, ahol normális pergető botot tudnék venni, ezért a négyrészes négyes titannal kergetem a sügéreket. EZ van... eddig jol bejött. :) Élmény minden egyes hal, ismeretlen mégis újságokból és videókról jól ismert környezetben, hasonló halakra horgászhatok. Van egy domolykós víz is a közelben, legközelebb, arról is írok pár szót. Annyit róla, hogy szinte teljesen horgászatlan a környéken, mert azt gondolják, nem elég jó a víz minősége a városi részen. A városi rész egyenlő a legelők között kanyargó gyalogos és bicikliutaktól hemzsegő legelőkkel. Városrészenként találni ilyen sétányokat és az azokat ketté szelő folyócskákat.
Eddigi legnagyobb, közelítőleg 50 centis domimat azon fogtam. Első ottani peca volt. Kb másfél óra.
És most vissza a melóba... :) néhány kép alább:
























F. Hali!;)

5 megjegyzés:

  1. Nos, jól érzed magad, amúgy????

    VálaszTörlés
  2. nos, nagyon sok minden nagyon hiányzik. a horgászat nem pótol bizonyos "dolgokat". a lehetőségekhez mérten megpróbálok minden szartól elvonatkoztatni és élni az életet itt és nem otthon a szeretteimmel. :) de igen, amikor ilyen szép halakat tarthatok a kezemben és ereszthetek vissza, jól érzem magam!

    VálaszTörlés
  3. Zokog az al-Hernád,
    Hogy itt hagytad szép Hazád... :)
    Sok sikert! ;)

    VálaszTörlés
  4. Nem tart ez sem örökké :) köszi!

    VálaszTörlés
  5. nájszok a pörcsök papám! :)

    VálaszTörlés