2010. november 1., hétfő

Tiszalökiruccanás

         


bugyli



partra vetett hal




Földi

5 megjegyzés:

  1. nem szakad a monopályk? jánosunknak egy bicska után odalett...

    VálaszTörlés
  2. sokadik halat húzza ugyan az a zsinyeg, nekem még nem volt bajom vele. amugy ez egy sima 50es nájlon, és többször vették dípszrótra, bár egy jobb 2es csukeszt már nem tudom hogy bírna..

    VálaszTörlés
  3. Hát ez az.! A válaszom sehogy. Bár nekem a leg vékonyabb van.20lb. Egy jobb csuka úgy vágta el mit a sicc. Vitte a legszebb legyemet is. Hogy hullana ki az összes foga. Azóta sem lett olyan nyerő legyem. Nincs hozzá anyagom. Ez kár igen nagy kár. Ahogyan a varjú mondaná.

    VálaszTörlés
  4. bár az 50es 20kilot bír, kb 40librásnak felel meg, be kell szerezni valami olyan anyagot, ami nem macskásodik viszont természetesen mozog vele a légy és mégsem annyira feltűnő.. Létezik vajon ilyen?? - http://pikeflyfishingarticles.blogspot.com/2010/10/mono-vs-wire.html <-- ezek a skacok 40libra és feletti fluorkarbonnal is tolják, szóval az már lehet, hogy elegendő. Halat bármiről veszthetünk szerintem és ez a kapcsoknak és csomóknak is betudható.

    VálaszTörlés
  5. Szia: Így igaz.A megbízható kapocs és csomó is nagyon fontos. A Pikemonoból a 40-50 lb.-s már nagyobb biztonságot ad. Bár fogtam 80-90-cm.-es csukákat. Azok bizony még a drót előkét is ki kezték. A fárasztás végére jó pár szálat szakítottak el. De meg lettek! A fent említett esetben viszont menetből vágta el. Fárasztásról szó sem lehetett. Viszont a kissebb csukák semmi kárt nem tettek benne.

    VálaszTörlés