2011. július 8., péntek

Butaság

Először is kezdeném azzal, hogy bár ez egy legyes horgász blog, mégis úgy gondolom szerves része a dolognak a természet védelme is. Amióta megismertem a barátnőm, az albérletük előtt álló kb 30 éves eperfáról szedtük a hatalmas epreket, sütöttünk süteményt belőle, bő termést adott egész júniusban. Arról nem is beszélve, hogy legalább 4 lakásnak adott árnyékot.
A fa kivágásának indoklásaként azt a választ kaptuk, hogy a járdán csúszkáltak az emberek a lehullott eprektől. Szerintünk a fizetett közös költségnek a takarítást is magában kéne foglalnia. DE persze egyszerűbb megölni azt, amivel "gond" van.
Felháborodottan álltak nekünk a megkérdezésre, holott erről az érintett lakókat is informálni, még inkább informálódni kellett volna, hogy mégis mit szólnak a dologhoz.
A fényképező láttán tovább hőbörgött az egyik főszervező, mondtam neki vigyorogjon, több kép is készül. A félbe vágott fa teteje telibe rádőlt egy parkoló autóra, ez sem zavarta őket. Sem az, hogy az erre sétálók sorra kérdezősködtek, hogy mégis mi okból dől ez a gyönyörű, idős fa... 
Sajnos a buta embernek nem lehet és nem érdemes magyarázni, miért nem jó az, amit tesz.




Földi

6 megjegyzés:

  1. Szomorú. Tudom nem vigasz.-Nem is annak szánom. De ez így megy nálunk is. A lényeg hogy nagy és értékes fa legyen. Az indokot meg kitalálják hogy miért kell kivágni.Van egy sandda gyanúm. Nagy a kereslet az ilyen fából készülő butorok iránt. (Vadász ház,üdülő, nappali, vagy csak kerti bútor. Tudom láttam hogyan készítik. És viszik mint a cukrot. Sok sok pénzért- bár a vevőknek ez nem számít).Sok "ember" meg sem érdemli hogy ezen a bolygón éljen.
    János623.

    VálaszTörlés
  2. Hasonló eset történt meg a mi "betondzsungelünkben", az ablakunk előtt álló hársfát akarták kinyesni, de tőből. A lakógyűlésen néhányan a kivágás ellen ágáltunk, de többen (természetesen mind nyugdíjasok) jobban szerették volna hasábfaként hasznosítani szerencsétlent. Indok: szemetes lesz tőle a lakás!!!
    A dolog szerencsésen végződött, egy tagbaszakadt lakótárs (rendőr egyébként) megígérte, hogy a kezét letöri annak, aki a fához nyúl egy ujjal is. Még ketten csatlakoztunk, valószínűleg a hárs túlél minket is. :)
    McFly

    VálaszTörlés
  3. ezt öröm hallani. lehet itt is ezt kellett volna csinálni, csak sajnos a délelőtti órákban jóformán senki nem volt itthon. azonban erre a fára már kereszt.. és Jani, senki nem vitte sehová, apró darabokban áll a lakóház mellett az udvaron. így végezte még hátul egy hasonlóan magas fenyő is. senki nem érti, mi okból került erre sor. senkit nem kérdeztek meg a vágás előtt. megdöglünk a lakásban a melegben...

    VálaszTörlés
  4. hozzá kell tennem, hogy nemrég ért le az eper...
    következő júniusig nem tudom kit zavart volna az árnyék...engem biztosan nem.
    ráadásul, elég lett volna a járda felé nyúló ágakat levágni, ha tényleg olyan nagy gond a sepregetés egy jó erőben lévő nyugdíjas öregembernek, jó pénzért...
    kicsit vigasztal hogy apu oltott az otthoni eperfánkba belőle
    @líz

    VálaszTörlés
  5. jobb dolguk híján, mint láttad csípőre tett kézzel, vigyorogva nézték. sebaj zizi, majd ültetünk újat sunyiban ;)

    VálaszTörlés