2012. május 15., kedd

Képzavar


Ilyen rövid bejegyzésem talán még nem volt, nem is túl nagy volumenű dologról van szó, hiszen én igazából nem sokat értek a zsinórokhoz, melyiknek milyen hosszú a shootinghead-je meg hány gramm stb.

De az, hogy a 4/5ös botom könnyebben, szebben és nem utolsó sorban messzebbre küldi a márka ugyan azon típusú 6-7es kiszerelésű zsinórját mint a hozzá "passzolót", nálam képzavar. Szenvedés kidobni 15-20métert, szélben már 15 a plafon a #4-5 zsinórral. 






Nem fikázni akarom a márkát, bár gondolkodom, hogy megnevezzem e, csupán érdekes dolognak tartom, hogy ennyire nem kompatibilis egyik láncszem a másikkal. Vastag ugyan a 6os zsinór átmérőre, azonban gyönyörűen száll a lassú 5ös pálcával, szinte kitépi magát a kezemből és a botot nem is érzem a kezemben. Ja, és a rollcast is megy már! :) 

De. Leírom: Balzer Camtec Fly line. Jut eszembe, nagyon vigyázni kell rá, ugyanis nagyon sérülékeny és sprőddé válik hamar, ha nincs megfelelően kezelve. Vagy inkább túlkezelve... Hozzá teszem, a 3szezont használt bothoz passzoló Attack még mindig repül, bár veterán már.

Földi

2 megjegyzés:

  1. Nekem nem olyan nagy meglepetés, hogy a nagyobb zsinórral könnyebb meg hosszabb a dobás. Még az is lehet, hogy a "papíron" 4/5-ös botod is erősebb, ezért örül a nehezebb zsinórnak.

    VálaszTörlés
  2. Meglehet. Egyébként nekem azért meglepetés mert nem sok zsinórral volt eddig dolgom, azok pedig mind illettek (lehet, hogy nagy szerencsémre) a botokhoz. Ezen túl okosabb leszek.

    VálaszTörlés