2013. május 9., csütörtök

Nemkönnyű peca

Fotózni indultam.. aztán vittem "pecát" is. És végül ketten "pecáltunk". A halak pedig megőrjítettek. Főleg a domolykók. De szép a fiatal süllő állomány. Maradjon így. Eltűntek a csukák. És a nagy domik. De felavattam az új fotómasinát. Nem szerkesztettem képeket, mert nem kell. Meg kivetta nap az erőmet. Meg a hagyma.. de volt kút, ittunk vizet. Fülledt volt a levegő. Iszapos meg a partszél. De magas a fű.. Szóval ennyi. És pergettem is. Bejött. Jónapot.















 Földi

9 megjegyzés:

  1. Milyen az új géped? Nem mintha Szmenával nem csinálnál gyönyörűeket. :D

    VálaszTörlés
  2. Coolpix L820, nem akartam bonyolítani. Kösz :)

    VálaszTörlés
  3. Úgy látom raktárad van exageből otthon! :P
    Jó képek, szép halak!
    Legszebb a duci sügér!

    VálaszTörlés
  4. A képeken ugyan az az exage látható :D Köszi, jó ez a sügérezés, ha van sügér! +egy észrevétel: csakéskizárólag a természetes színű csalikat ették. A rikító és egyéb cifraságokat csak csipkedték.

    VálaszTörlés
  5. Üdv Uram!

    Hol volt a peca? Talán olyan Lónyays feelingje van.

    TI.Kv.

    VálaszTörlés
  6. Üdv István!
    spontán ötlettől vezérelve, illetve mert már rég voltunk és rég volt lehetőség az ottani horgászatra, igen Lónyai. :) legyes szempontból nem egyszerű most a helyzet, hatalmas a parti növényzet mindenhol. a zsilipnél még jó a helyzet, viszont a nagyobb halak még nem mutatják magukat. a kisebbek pedig hihetetlenül finnyásak.

    VálaszTörlés
  7. Igen, most néztem újra a képeket a legelsőn - a sín miatt - egyértelműen felismerhető a gávai zsilipi rész. Én is voltam a múltkor, vasárnap lesz két hete. Domit abszolut nem fogtam, még csak nem is láttam, balint viszont annál többet, rengeteg kis /15-20 cm/balin garázdálkodott folyamatosan ütötték a vizet. Ott volt egy faszi piros suzuki wagonr-el, úgy láttam UL pergető volt. Ő meg két kis 40 körüli csukeszt fogott, érdekes volt mert nekem meg a balinok jöttek, neki azon egyáltalán nem. Azt mondta gyorsan apadt akkor a víz napi 50cm-t és a csukák lent vannak a mederbe. Tettem én föl intermediánt madzagot is, de csak balinkák jöttek. Vasárnap tervezek vmit, vhol még képlékeny, mivel hidegfrontot és 10 fokot mondanak.

    VálaszTörlés
  8. A kígyósnál nagyon eltalált a mélységélesség.

    VálaszTörlés