2010. június 3., csütörtök

A Sanra készülve

Állítólag kis, már-már mikroszkópikus, 18-20as legyecskékkel lehet a legtöbb halat kicsábítani a lengyelországi San folyóból. Már el is kezdtem a kötögetést, ami az éjszakákba is bele nyúlt sokszor. A szememnek nem tett jót. de kitérdekel. :) Célhal ez esetben a pisztráng és a pér. Persze a pici legyek mellé bekerülnek majd a szokásos darabok is, hátha azok közül repül majd valamelyik fajta.
Mondanom sem kell, nagyon várom az első külföldön töltendő egy-két napnyi pecát, egy igazi legyes vizen! :)

http://smallflyfunk.blogspot.com/ <-- Ez a blog adott iránymutatást, a kis méretű legyek kötését illetően, amit már nagyon rég szeretnék kipróbálni. Már nagyon rég megfogott a kisebb patakok, csatornák horgászata, de apró legyek használatának nem csupán a szűkebb patakokon van létjogosultsága.
A pér kis szájával a nagyobb legyeket, ritkán veszi föl, így 14es méretű legyektől nagyobbakat ritkán használnak megfogására.
Végre itt az alkalom, hogy az apró, de annál élethűbb kérészek megkötését is gyakorolhassam. Őszintén szólva sokkal nagyobb koncentrációt igényel a végonyabb cérna és kisebb horog használata kötéskor, hiszen a cérna sérülékenyebb, és az anyagokkal is csínnyán kell bánni. Méretarányosan használandók, nem túlzásba víve egyik anyagot sem, hisz élethűnek kell lennie, természetesen kell viselkednie.
A horgászat ugyan csak óvatosságot, és még több lágyságot igényel. A legyet nem a hal fejére kell ejteni, mint a domiknál ez megszokott, hanem arra sodortatva veszik le a vízről a halak a legyet.Így több idejük is van megnézni azt. Ezért a tippetünk vastagsága is lecsökken, a hossza viszont nő, mint erről információkat kaptam. A gyorsabb vízben persze gyorsabb a reakcióidő, kevesebbet látnak a légyből a halak, de az óvatosságunk, és a finomítás lehet a záloga a sikernek!
Remélem megfelelő lesz a vízállás, és a halak is éhesek lesznek, hiszen ez lesz az első peca egy ilyen gyönyörű legyes vizen, amiről már rengeteget olvashattunk, s a világbajnokság helyszíneként is szolgál a San!
--> http://www.fly.fish.pl/fishing.html

















Földi

3 megjegyzés:

  1. Hal-i!
    Remélem, hogy halban és élményekben gazdag lesz a San folyóra tervezett pecátok! Repüljenek a legyek és Görbüljön a Bot! :XD Mire hazatérsz, addigra talán már a csodálatos al-Hernád is a legyes arcát fogja mutatni! ;)

    VálaszTörlés
  2. jó lesz ez!!!
    a villás farkat ne hagyd ki:)

    VálaszTörlés
  3. Hal-i!
    Ha véletlenül selejt keletkezik, akkor azt szívesen tesztelem! :XD Azért a nagy út előtt pihenés gyanánt köthetnél nekem néhány streamert, hogy tudjam mivel bolondítani a Hernád balinjait, süllőit és domijait! :) ;)

    VálaszTörlés