2013. március 7., csütörtök

Előbújtak a méhecskék


Tájat most nem igazán fotóztam, még nem az igazi. Minden száraz még és színtelen, de lassan rügyeznek már a fák, a fűzbokrokon ott a barka, és a méhek is láttatják magukat. Muszáj volt kimozdulnom. nem tutira mentem, de léthatóan egy hét alatt sokat változtak a dolgok. 
Borongós idő volt egész nap, némi széllel az elfogadhatóbb fajtából. Nagyon ropogott a talpam alatt az elszáradt növényzet és a fákról levagdalt gallyak tömkelege. Óvatos és rövid peca volt, nem kevés megpróbáltatással. Lassan jobb lesz a csatorna.









Földi

9 megjegyzés:

  1. Hali!

    Grat a domihoz, hol is fogtad? Szép a darázs, hogyan készült a potroha azt látom, hogy polifoam, de össze van ragasztva?
    Üdv. TI.

    VálaszTörlés
  2. Üdv.!
    Lónyai főcsatorna még mindig. sajnos felénk egyéb domis víz nincsen, ez is 30km-re tőlünk. a darács jól látod ragasztott foam lapok, ezt a darab potrohot még a Sajó kupán kaptam egy sráctól. azóta gyártottam párat, de más elkészítési módja is van a foam darázsnak, teszek fel majd néhány képet a variánsokról.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. 30 km az semmi, nekem 60 a Túr, de holnap akármilyen idő lesz megyek, vagy oda vagy Vissre ami szintén 60km. Egyedül elég olyan messzire menni 2-3 óra pecáért, de mennem kell ez van.
      Üdv. TI.

      Törlés
  3. Hal...víz...hal....hhhhhhhhhhh (fuldoklok a lakásban)...
    De jó látni egy ilyen szép domit! Basszus, télen többet horgásztam, ez a kora tavaszi, tilalmakkal teli időszak szörnyű!

    VálaszTörlés
  4. még ebben a sokszor kaka időben hagyján, majd amikor rügyezni kezdenek a fák és zsonganak a lombjai a bogaraktól és a szöcskék is repdesnek a léptünk nyomán, akkor lesz igazán rossz bent ülni a négyfal között. :) de persze menne az ember, mindegy is hova. megérte 2óra peca is, láthattam újra a kis tolóhullámokat, megiramodásokat és a bögdösődéseket, amik felvitték kicsit az adrenalint. de jó látni így tilalom alatt az ívó csukákat is, talán marad még egy kis darabig ez a mostani vízszint és lesz esélyük a kicsiknek!

    VálaszTörlés
  5. Idén én is kiváltottam az engedélyt a Lónyaira. Nyírszőlősben lakom, így viszonylag közel van. Már voltam is lent pergetni kb. hatszor, de semmi. Sok pletykát hallok, hogy van benne szép csuka, harcsa, ponty, de valahogy nekem sehogy nincs szerencsém. Tudnál segíteni abban, hogy melyik részt ajánlod csukára illetve pontyra? Előre is köszönöm...

    VálaszTörlés
  6. üdv.
    nos a közeledben lévő szakaszról sok tapasztalatom nincs. ott nagyhalász előtt ugye van a főút hídja, attól beljebb mindkét oldalon szerencsét próbálhatsz elég változatos a partoldala sok helyen vannak akadók is, ismerősök fogtak már arrafelé csukát, nekem sajnos még nem sikerült. rengeteg kishal állt még március elején arrafelé meg igazából minden híd mögött csak úgy hömpölyögtek. aztán néha csuka miatt szétnyílt a tömeg, mikor mentek ki a növénybe ívni. szóval a helyzet az, hogy idén én csak láttam csukát, de fogni a magas víz miatt sajnos nem sikerült. ponty is csak terv eddig a lónyain, jászkeszeget, domolykót lehet fogni, bár ezek mind közelebb a Tiszához fordulnak elő nagyobb számban. szerintem elkezd apadni a víz, aztán nagyobb esély lesz megfogni a csukákat is, mint minden más halat. nem szabad feladni, nagyon szeszélyes a halállomány az egész csatornán. had ne kezdjek bele mi miatt.
    szóval sok sikert!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Üdv!

      Köszönöm kimerítő válaszodat. Ma is voltam lent Ibrány-Kertvárosnál, kapások voltak, de hal nem lett a végén, pontyra-kárászra mentem fenekezve. Talán finomítani kellett volna a szereléket, s akkor a hal is meg lett volna. Te melyik részt ismered?

      Törlés
  7. Én a kemecseit, bujit, gávai részt ismerem inkább. ez a mostani magas víz semmilyen hal horgászatának nem kedvez tapasztalataim szerint. bár néhol látni keszegeket, kárászokat mocorogni. pontyot még nem fogtam. a víz meg annyira még nem tiszta, hogy nagyon érdekelje a halakat a zsinórméret. szerintem. majd ha visszább húzódik a víz, több esélyünk lesz.

    VálaszTörlés