2013. február 9., szombat

Indicator házilag

Magyarul kapásjelző. Még nem volt szerencsém inidkátoros módszerrel legyezni, de egyre többen élnek vele, hiszen mint mondják, sokkal könnyebben észrevehető vele a kapás, mint nélküle. Gondolom nagy segítség ez pl folyásnak felfelé nimfázva. Nagyon kíváncsi vagyok, hogy fog vizsgázni.

Közben forogtak a kerekek és betértem az OBIba. Nézelődtem kerestem kétoldalú ragasztószalagot. Olyan nem volt, ( azóta meg lett <-- ltam="" m="" mde="" nbsp="" p="" st.="" tal="">




Ablakra, ajtóra illetve alé mellé fölé stb ragasztható szigetelő igen laza szerkezetű foam csíkok, 6 méter hosszban kb 1 centi széles. Ráhajtottam ragasztós felével a zsinórra és magára és kipróbáltam. Nem süllyed, látható, tart a zsinóron. Bocs, a cérnán. az akadt kézbe. Szerintem okés lesz.





Az ötletem a témára egészen egyszerű. Balzafából faragtam újnyi és kisebb méretű ovális testeket, vágtam bele egy csíkot, amibe kényelmesen elfér egy szilikoncső, melyet egy régi használatlan hétköznapi úszómról húztam le. Szépen lecsiszolgattam kívűl, belűl, a csövecskét beleaplikáltam a résbe, némi epoxyval rögzítve azt, lefestettem filctollal, majd az egészet legyantáztam. A szilikoncsőbe egy darabka az úszó szárából és kész a jelző.



Nyílván van erre okosabb és elegánsabb módszer is, nekem most ezek voltak kéznél, költeni meg nem fogok rá. Mondjuk lehet a jelző színén a továbbiakban változtatok, de egyesek a horgászbotjukat is képesek hasonló árnyalatokban bepingálni. :D


Földi

12 megjegyzés:

  1. Én is próbáltam ezt a nimfás, kapásjelzős témát 2 hete és még egész izgi volt, csak éppen halat nem fogtunk, de ebben az időszakban ez nem gáz. Gondolkodtam én is rajta milyen anyagból kellene csinálni ilyen kapásjelzőket. Én a lépésálló nikelcellben gondolkodtam, mert az könnyen beszerezhető, Te honnan szereted ezt a balzafát?

    VálaszTörlés
  2. egy méter magas 5X5 centi alapterületű balza, én speciel az OBI-ban vettem, ha szerencséd van, kapható a praktikerben is néha. kipróbálok majd több anyagot is, ha sikerül beszereznem. ez a nikecel sem rossz ötlet. köszi!

    VálaszTörlés
  3. Röhögni fogsz, tudod, mit használok indikátornak? Kétoldalú vastag fehér ragasztószalag van a zsebemben (ez ugyanolyan cellás, levegővel teli anyag, mint a foam), és ha kell, letépek egy megfelelő méretű darabot és a zsinórra nyomom. Világos, úszik, ha kapás van süllyed. :)
    Mondjuk állóvízi pontyozásnál alkalmazom csak, de ott jól jön.

    VálaszTörlés
  4. na jöhetnek még ilyen ötletek! :D ki fogom próbálni, kösz!

    VálaszTörlés
  5. Asszem tükörragasztó néven fut az a kétoldalas ragasztószalag, aminek kb. olyasmi a hordozó rétege, mint a kreatívboltos dekorgumi.

    VálaszTörlés
  6. köszi, hát kerestem vagy fél órát, egy alkalmazott hölgy is a segítségemre volt, de mégsemvolt.. :) volt mindenféle ragacs, a szőnyeg stabilizáláshoz meg slagtömítőragasztón keresztül minden, csak ilyen nem. de sebaj, egyszer belebotlok és kipróbáljuk. egyenlőre ezek adottak most, várom a pecát.

    VálaszTörlés
  7. Egyszerű papírboltban nézd majd meg, én ott vettem.

    VálaszTörlés

  8. A konkrét neve ahogy már fentebb is elhangzott "kétoldalú ragasztószalag". Tényleg sok helyen lehet kapni most gondolkodom, hogy nekem is van, csak nem fehér, hanem sötétzöld az meg nem igazán látszana, de jó ötlet egyszerű, de nagyszerű és olcsó is.

    VálaszTörlés
  9. Gábor, most olvastam újra: tényleg ilyen hülye vagyok, beírtam itt a hozzászólások közé a ragasztószalagot, mikor a bejegyzésben is benne volt? :D Vagy később került bele???

    VálaszTörlés
  10. később később :D azért is smájliztam, mert nagy nehezen találtam Budapesten!!! véletlenül!
    F

    VálaszTörlés
  11. Én kicsi fém karikába (amilyet a bojlisok használnak) Kötöttem vékony polifoam szálakat,olyan mint egy polifoam csokor a vizen..

    VálaszTörlés